Mladi političari, polaznici Akademije političke odgovornosti organizovali su aktivnost ” Na kafi sa predsjednikom Skupštine grada Prijedora”.

Ovo je bila prilika da mladi predstave ideje na kojima rade i čijom realizacijom će biti moguće veće uključivanje mladih u proces odlučivanja.
Ova grupa mladih radila je na izradi nedavno usvojenog Akcionog plana omladinske politike.
– Mi želimo da pokažemo da su mladi dostupni za saradnu sa Gradskom upravom i da iznesemo svoje ideje i na koji način hoćemo da mijenjamo našu lokalnu zajednicu – rekao je Srđan Šobot, polaznik Akademije.
Jedna takva ideja je i aktuelni čas, u kojme bi građani mogli da ostvare neposredan kontakt sa predstavnicima vlasti.
Gradske vlasti opredijeljene su ka podršci mladima i žele da se čuje i njihov glas, poručio im je predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović.
– To smo pokazali kroz Akcioni plan omladinske politike u Prijedoru, jer on je došao pred skupštinu bez konsultacija sa omladisnkim organizacijama. Mi smo to skinuli s dnevnog reda, vratili mladima da daju svoje primjedbe, uvrstili u Akcioni plan i na prošloj sjednici smo ga i usvojili – rekao je Duratović, dodajući da mu je drago da su se mladi pokrenuli kad je u pitanju učešće u političkom životu.
Akademiju političke odgovornosti organizuje Udruženje građana “DON”, a realizuje se u okviru BHRI programa koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije, uz finansijsku podršku USAID-a.

Izvor: Prijedorgrad.org