????????????????????????????????????

Na području prijedorske regije, u februaru je održano povoljno stanje bezbjednosti. Evidentirana su 93 krivična djela, od čega 21 djelo ili 22% po nepoznatom izvršiocu, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare na kojoj su predočeni rezultati rada policije u prošlom mjesecu.

“Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 92%, a po nepoznatom počiniocu 73%”, rekao je Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

Realizacijom akcija kodnih naziva „Talijan“, „Vakcina“ i „Uplatnica“ rasvijetljeno je petnaest krivičnih djela, od čega tri razbojništva, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, dvije teške krađe, pet krivičnih djela falsifikovanje isprave, dva krivična djela pronevjere te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave. Policijska uprava Prijedor u februaru je evidentirala šest krivičnih djela i sedam prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Oduzeto je više od 1,2 kilograma opojne droge marihuane i određene količine drugih opojnih droga.

”Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je šest krivičnih djela, od čega tri koruptivnog karaktera”, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je iz oblasti javnog reda i mira održano stabilno stanje i da je evidentirano 48 prekršaja. Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, evidentirano je 57 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtno stradalih lica. Imajući u vidu da je počela sezona pripreme poljoprivrednih površina i uređenja imanja, Milašin je apelovao na građane da paljenje korova i biljnog otpada vrše na mjestima gdje vatru mogu kontrolisati. On je podsjetio  na sankcije za nepostupanje po zakonskim propisima u pogledu neprijavljivanja paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Izvor. kozarski