U Galeriji ”Sreten Stojanović” otvorenje 16. festival crteža i muzike. Tema ovogodišnjeg festivala je akvarel, a učesnici su 10 studenata i profesori Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Desimir Denić, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu ističe da je ponosan što je ponovo dio ovog festivala, te da je oduševljen organizacijom.

”lmaćemo radionicu. Doputovao sam sa šest studenata, od toga su neki doktorand, neki su na masteru, neki na trećoj godini fakulteta i njihove sposobnosti su veoma visoke. Mislim da će u Prijedoru naći mogućnosti da u tehnici akvarela pokažu svoje sposobnosti. Veoma sam ponosan na organizaciju festivala i Prijedorčane koji su jedan kulturan narod”, dodao je Denić.

Iz Galerije ”Sreten Stojanović” pozvali su Prijedorčane da narednih dana dođu i da se druže sa umjetnicima.

“Suština je daje ovo otvoreni likovni studio, kombinacija muzike i slikarstva, mladosti i iskustva i nešto što će svima koji budu učestvovali donijeti neke lijepe uspomene i opravdati priču o Prijedoru gradu kulture i slikara”, istakao je Boris Eremić, v.d. direktora Galerije “Sreten Stojanović” Prijedor.

  1. festival crteža i muzike otvorenje koncertom Matije Dedića, džez pijanistom i      kompozitorom iz Zagreba. Izložba radova nastalih na ovom festivalu biće otvorena 29. juna, a muzički dio programa upotpuniće svojim nastupom, operski pjevač iz Beograda Oliver Njego.

Izvor: kozarski