Nije želio ovako, ali se ipak desilo. Davidovič Fokina je morao da preda meč Novaku Đokoviću na startu drugog seta, pa je tako Srbin poslije samo jednog osvojenog seta uspio da se plasira u treće kolo ATP turnira u Sinsinatiju gdje će mu protivnik biti Gael Monfis. Tokom duela, Novak je imao vremena i za šou program sa navijačicama.

Novak Đoković je uspio da se domogne trećeg kola Sinsinatija tako što je osvojio samo jedan set protiv Fokine. Kada je trebalo da se započne pohod u drugom setu, poslije dva poena je Španac ponovo osjetio bol u leđima i predao meč.

Đoković je od početka nametnuo nekako svoj ritam, ali je imao problema sa servisom. Često je morao i Goran Ivanišević da ga upozorava na to kako treba da igra, pa je tako u trećem gemu prvog seta morao da sačuva dvije brejk lopte koje je imao protivnik, navodi Sportal.

U sedmom gemu je Fokina osjetio bol u leđima i zatražio pomoć, da bi ubrzo nakon toga otišao na medicinski tajm-aut. Kada se vratio, govor tijela nije bio najbolji, pa je lako izgubio servis gem. Uzvratio je već u narednom kada je Đoković veoma loše servirao i kao da nije bio glavom na terenu.

Ipak, šampioni poput Novaka ne odustaju tako lako i ne padaju na prvom stepeniku, pa je tako Srbin ipak osvojio novi brejk i porazio u prvom setu svog protivnika sa 6:4. Tek što je počeo drugi set, Fokina se poslije jednog poena opet uhvatio za leđa, odmahnuo reketom i glavom i predao meč.

A tokom duela, bilo je vremena i za komunikaciju sa navijačima. Jedna gospođa imala je privilegiju da sedi baš iza Novaka, nije željela da propusti svojih pet minuta slave. Stalno je fotografisala Novaka, na kraju je dobila i poljubac od najboljeg tenisera svih vremena.

Izvor: Srpskainfo