Izložba “Volare”, akademske slikarke Bose Ostić iz Banjaluke, otvorena je večeras u Galeriji “Sreten Stojanović”. Slike i instalacije koje prati naziv “Volare” predstavljaju vlastito istraživanje i traganje ove mlade umjetnice za nebeskim daljinama, oblacima, svjetlostima i pokretima.

“Riječ je o mojoj master izloži koja je sačinjena od slika, svjetlosnih instalacija na slikarskom platnu, prostornih instalacija, objekata i crteža. Slike su većinom rađene tehnikom ulje na platnu, neke su rađene akrilom, ali je akcenat na svjetlosnim instalacijama na slikarskom platnu, kojim predstavljam efekat boljeg sagledavanja slike i onog što sam ja sagledala na nebu. To je moj doživljaj, s tim da, naravno, svako ko pogleda moje slike ima drugačiji doživljaj”, istakla je ova mlada umjetnica.

Bosa Ostić učestvovala je na kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

U Galeriji “Sreten Stojanović” ističu da sa izložbom “Volare” zatvaraju ljetnu sezonu tokom koje su održane četiri izložbe, dva festivala, tri koncerta i dvije književne promocije. “Nastavljamo dalje. Galerija je otvorena za umjetnike i građane Prijedora. Naš grad je grad slikara i mi dajemo sve od sebe da afirmišemo tu priču”, istakao je Boris Eremić, direktor Galerije “Sreten Strojanović.

Novu postavku u Galeriji “Sreten Stojanović” Prijedorčani mogu da pogledaju do 21. septembra.

Izvor: kozarski