Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora je tokom dvije decenije rada opravdao u potpunosti svoje postojanje.

Predsjedavajuća Foruma Gospa Sajak Štikovac istakla je da Forum od 2003.godine postoji sa osnovnim ciljem poboljšanja kako bezbjednosne situacije u gradu tako i opšteg kvaliteta života građana Prijedora.

” Forum za bezbjednost je neformalno, nestranačko, multidisciplinarno tijelo koje čine predstavnici gotovo svih institucija i organizacija u gradu, a to su predstavnici Gradske uprave, Policijske uprave, Centra za socijalni rad, zdravstvenih organizacija, obrazovnih institucija , predstavvnici medija, privrednika, udruženja nacionalnih manjina, vjerskih zajednica “, istakla je Sajak Štikovac.
Ona je dodala da su neka od važnijih pitanja koja su razmatrana u proteklom periodu bila nasilje u porodici, vršnjačko nasilje, maloljetnička delinkvencija, problemi pasa lutalica, uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, brojni komunalni problemi, grafiti i razna druga pitanja.
Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica izjavio je da Forum ima za cilj da identifikuje probleme u gradu i lokalnij zajednici da svi subjekti kako lokalnog nivoa tako i institucije koje učestvuju u radu Foruma iz svoje nadležnosti preduzmu mjere na otklanjanju tih problema sa ciljem podizanja nivoa bezbjednosti na viši nivo.
Završnoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednica koja se , između ostalog bavila pitanjem vršnjačkog nasilja i pripremama subjekata za predstojeće praznike, prisustvovao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Izvor: prijedorgrad