U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti toplo, uz sunčane periode, a svježije u nekim predjelima na sjeveru i istoku.

Jutro će biti hladnije, a na sjeveru i istoku oko rijeka i po kotlinama očekuje se magla, koja će se ponegdje duže zadržati. Krajem dana na jugu i zapadu biće oblačnije uz mogućnost slabe kiše.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus dva do pet, na jugu do osam, a maksimalna od 11 do 18, u mjestima sa maglom od pet stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, na planinama povremeno jak, južni, a na sjeveru slab, promjenljiv, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13 časova: Bjelašnica dva stepena, Gacko četiri, Zenica šest, Višegrad sedam, Han Pijesak i Čemerno osam, Kalinovik, Kneževo i Sarajevo devet, Mrakovica, Novi Grad, Sokolac, Srbac i Tuzla 10, Doboj, Prijedor, Ribnik, Srebrenica, Šipovo, Livno i Sanski Most 11, Bijeljina, Bileća, Drinić, Zvornik i Rudo 12, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Bihać, Drvar i Gradačac 13, Široki Brijeg 14, Mostar, Neum i Stolac 15, te Trebinje 16 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo