Nakon što su u javnost isplivali frapantni detalji iz prošlosti sudije Okružnog suda u Banjaluci, Milana Blagojevića, koji ima krivičnu prijavu da je 2003. godine pijan maltretirao i prijetio smrću čistačici u Doboju, saznanja do kojih dolazi Srpskainfo pokazuju da i sadašnja ponašanja ovog sudije, koji u medijima moral vrlo često upotrebljava kao argument, ozbiljno narušavaju njegov integritet i ugled.

Naime, iako ovaj sudija Okružnog suda prima mjesečnu platu od preko 3000 KM, 23.11.2017. godine od Јavne ustanove Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu zatražio je da ga oslobodi od plaćanja doprinosa koji iznosi 0,25 odsto od iznosa neto mjesečne plate, što je u slučaju ovog sudije iznosi oko 7,5 KM.

Dana 06.02.2018. godine Fond solidarnosti je obavijestio Okružni sud u Banjaluci da je zahtjev sudije Milana Blagojevića odobren, te zatražio da mu se dalje ne obračunava i ne odbija od plate spomenuti iznos.

Iako zakon dopušta ovakvu mogućnost, postavlja se pitanje kakav je to sudija i kakav je njegov moralni integritet u društvu u kojem živi kada izbjegava izdvajanje od 7,5 KM za liječenje djece, iako ima natprosječno veliku platu.

Izvor: Srpska Info