Fudbaleri Rudar Prijedora prvi su finalisti prvog turnira “Gradiška 2018” koji je počeo sinoć na Gradskom stadionu u gradu na Savi.

Gradski stadion u Gradišci. Gledaalca: 200. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Strelci: Kondić u 90+3. minutu za Kozaru, a Crnomarković u 17. minutu za Rudar Prijedor. Strelci iz penala: Lolić za Kozaru, a Mikić, Kovačević, Sajak i N. Marmat za Rudar Prijedor

KOZARA: Ilić, Paštar, Petrović, Kondić, Bunić, Stjepanović, Radoja, Lolić, Petković, Glišić, Kremenović. Još su igrali: Dončić, Jandrić, Pucarević, Kačavenda, Gvoden, Komljenović, Ninković, Šakić, Novaković, Mirjanić, Kumić.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Davidović, Kukavica, Lajić, Pekija, Lezić, Gavranović, Crnomarković, Mršić, Rokvić, Mrkić. Još su igrali: Petrović, Milinković, Sajak, Ramić, Dragić, Rosić, N. Marmat, D. Marmat, Kovačević, Mikić, Živanić.

Fudbaleri Rudar Prijedora prvi su finalisti prvog turnira “Gradiška 2018” koji je počeo sinoć na Gradskom stadionu u gradu na Savi. Izabranici trenera Nedžada Žerića uspeli su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca da pobede domaćina Kozaru rezultatom 5:2, a u regularnom delu, posle 90 minuta rezultat je bio nerešen 1:1. Peta serija nije ni izvođenja jer su Siniša Radoja i Dušan Komljenović promašili celi okvir gola i tako “rudarima” omogućili plasman u finalnu utakmicu.

Poveli su gosti iz Prijedora u 17. minutu lepim golom Nedeljka Crnomarkovića i taj rezultat je vredio sve do samog finiša susreta. Glavni sudija Miloš Gigović iz Gradiške produžio je susret za pet minuta i kada su svi očekivali da će Rudar Prijedor, posle grčevitog branjenja minimalne prednosti stići do pobede u trećem minutu nadoknade pogodio je mrežu Aleksandar Kondić i obezbedio svom timu izvođenje jedanasteraca, ali penal-lutrija je bila na strani protivnika iz Prijedora.

U drugoj polufinalnoj utakmici danas od 18 časova sastaju se Tekstilac Kort iz dervente i federalni prvoligaš Jedinstvo iz Bihaća. Finale je zakazano za subotu u istom terminu.

prijedor24h