Narodni poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić u emisiji N1 Dan uživo u nekoliko navrata je odbila da iznese svoj stav o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.

Nakon što je počeo razgovor o njenoj objavi statusa o Draži Mihailoviću koji je ona obrazlagala, novinarka N1 televizije je iskoristila priliku da je upita i za stav o prvom predsjedniku Republike Srpske.

“Rekla sam da je za tu temu u mom slučaju, u političkom smislu i ovome što vidim da moje izjave mogu da podignu prašinu da je još prerano da ja dajem sudove o Radovanu Karadžiću, ali sigurno je da ja imam jedno zdravo formirano mišljenje o svemu tome.

– Zašto bi vi trebali da donosite sudove ako je već sud donio odluku, upitala je novinarka, a Trivićeva je nastavila da izbjegava odgovor na pitanje šta je za nju Radovan Karadžić i ponovo se vratila na temu Draže Mihailovića.

Novinarka je nastavila da insistira, ponovila je pitanje “Zašto mi ne odgovorite šta je za vas Radovan Karadžić, je li on ratni zločinac, je li problem to odgovoriti“?

“Ne. Zato što ja nemam šta da komentarišem, pravite nepotrebne paralele”, da bi zatim ponovo nastavila da priča o Draži Mihailoviću.

Ipak, novinarka je Trivićevu upitala je li hrabra osoba i da li želi da se izjasni o Radovanu Karadžiću na šta je ona odgovorila kako novinarka želi da je isprovocira.

Vidno nervozna Jelena Trivić odlučila je da završi diskusiju koja je izmakla njenoj kontroli i vratila se ponovo na pitanje o Mihailoviću.

“Vi hoćete sada da mene isprovocirate, ali nećete uspjeti u tome da izvučete iz mene jedno pitanje koje je bespotrebno jer smo počeli da komentarišemo moj status o Draži Mihailoviću”, poručila je Trivićeva.

Iako mlada liderka PDP-a uživa popularnost u krugu federalnih medija, svjesna je da bi njeni otvoreni stavovi o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću ugrozili njenu zastupljenost u medijima iz Sarajeva.

Diskusiju o ovoj temi možete pratiti od 22. minuta.

N1/ATV