????????????????????????????????????

Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor u julu je kontrolisano i evidentirano 96 ilegalnih migranta ili za 19 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas načelnik ove uprave Sretoja Vujanović.
Vujanović je na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare rekao da je u Novom Gradu evidentiran slučaj utapanja maloljetnog lica iz Avganistana, prilikom pokušaja prelaska rijeke i granice BiH.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da je u julu zabilježeno 71 krivično djelo ili za 21 odsto manje nego lani, od čega 24 po nepoznatom izvršiocu, te naveo da je ukupna rasvijetljenost 86 odsto, a po nepoznatom počiniocu 61,5 odsto.

“Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je sedam krivičnih djela ukupne materijalne štete 1.630.988 KM, koliko iznosi i protivpravno stečena imovinska korist. Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirana su četiri krivična djela i šest prekršaja”, naveo je Bašić.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je registrovano 39 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 41 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 87 saobraćajnih nezgoda, od čega tri sa smrtno stradalim licima, od kojih su dva maloljetna. Iz saobraćaja je isključeno 437 vozača, od kojih 402 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola”, naveo je Milašin.

On je podsjetio da je u toku kampanja “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”, apelujući da svi učesnici poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne voze pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, a vozači motocikala, lakih motocikla i mopeda da nose zaštitnu opremu.

Policijska uprava Prijedor najavila je preventivne aktivnosti povodom početka školske godine, te podsjetila građane na mogućnost korištenja SMS servisa za dobijanje potrebnih informacija iz registra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvor: Agencije