Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da laži i dezinformacije o uvozu tehničkog gasa umjesto medicinskog kiseonika u Republiku Srpsku, koje danima putem medija plasira predsjednik SDS-a Mirko Šarović, predstavljaju rezultat bliske saradnje koju Šarović ima sa vrhom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

“Prema pouzdanim saznanjima kojima raspolažem, Šarovića deziformacijama snabdijevaju obavještajci iz vrha OBA BiH, koji snažno podržavaju djelovanje opozicije s ciljem razbijanja srpskog jedinstva, izazivanja haosa i nemira, te destabilizacije institucija Republike Srpske”, rekao je Košarac Srni komentarišući današnju izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, koju je prenijela BN televizija.

Prema Košarčevim riječima, riječ je o klasičnoj operaciji obavještajaca bliskih vrhu SDA i Bakiru Izetbegoviću s ciljem rušenja institucija Republike Srpske i njenog zdravstvenog sistema.

“Cilj je da Republika Srpska u što kraćem periodu postane plijen unitarističkih težnji bošnjačke politike i politike nedobronamjernih i pristrasnih inostranih zvaničnika čiji su interesi suprotni interesima srpskog naroda i Republike Srpske”, upozorio je Košarac.

On je dodao da je i današnji nedolazak Šarovića i drugih predstavnika opozicije na sastanak kod predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović takođe u službi sarajevske političke čaršije i međunarodnih mešetara, koji su u protekla dva mjeseca ćutali kao zaliveni.

“Bili su iznenađeni ponašanjem Šarovića i opozicije u Republici Srpskoj, u koju su tako mnogo uložili. Sada su ih, izgleda, ponovo vratili u igru i stavili u službu antisrpskih interesa”, rekao je Košarac.

On je poručio Šaroviću da tragikomično zvuče izjave u kojima aktuelni predsjednik SDS-a bilo koga optužuje za kriminalne i koruptivne radnje.

“Šarović je čovjek čija je životna i politička biografija blisko povezana sa nekim od šefova razbijenih mafijaških klanova u Istočnom Sarajevu i nije normalno da takav čovjek iznosi optužbe na bilo čiji račun, osim ako nije previše dužan onima koji su mu oprali biografiju i koji mu diktiraju vođenje ovakve politike”, zaključio je Košarac.

Izvor: ATV