ДОБОЈ, 30. АВГУСТА /СРНА/ - Свечаности озваничења завршетка изградње прве дионице ауто-пута на паневропском коридору "Пет це" присуствују, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Републике Српске, министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Мијатовић.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je najvažnije da su koristi od izgrađenih bolnica u Srpskoj imali zdravstveni radnici i pacijenti, a da su auto-puteve i puteve vidjeli i njima se vozili građani, privrednici i prevoznici.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Mirka Šarovića da nema razloga da vjeruje aktuelnoj vlasti u obećanja pred oktobarske izbore kao što je izgradnja bolnica, auto-puteva i gasovoda, Cvijanovićeva je odgovorila da onda Mirko Šarović nije vidio izgradnju nijedne od modernih regionalnih bolnica širom Republike Srpske, niti se vozio i jednim kilometrom auto-puta.

– Najveći domet Mirka Šarovića kao ministra u Savjetu ministara bilo je namjerno umanjenje štete koju su poljoprivrednici Republike Srpske imali usljed liberalizacije tržišta sa EU i obavještavanja Narodne skupštine Srpske da ga sjedeći u sarajevskoj fotelji ne obavezuju stavovi institucija Republike Srpske – rekla je predsjednik Republike.

Autor: SRNA/Srpskainfo