ШЕКОВИЋИ, 1. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Основну школу "Јован Дучић" коју похађа 341 ученик, од којих 36 првачића, што је мало више него претходне школске године.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Osnovnu školu “Jovan Dučić” koju pohađa 341 učenik, od kojih 36 prvačića, što je malo više nego prethodne školske godine.

Dirketor Osnovne škole “Jovan Dučić” u Šekovićima Vesna Šulić izjavila je da posjeta Cvijanovićeve ovoj obrazovnoj ustanovi predstavlja izuzetnu čast i uliva dodatnu energiju za uspješniji rad.

Ona je istakla da je Kabinet predsjednika Republike Srpske ulagao dosta u ovdašnje područno odjeljenje, a da kada je riječ o donacijama u udžbenicima postoje donacije od Ministarstva prosvjete i kulture, i to od prvog do četvrtog razreda za sve đake, a od petog do devetog za treće dijete i svako naredno u porodici, a od Ministarstva porodice, omladine i sprota za djecu koja potiču iz porodica sa četvoro i više djece, a odlični su đaci.

https://www.instagram.com/reel/Ch9oFNUAYYA/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Osim centralne, OŠ “Jovan Dučić” ima i dva područna devetorazredna odjeljenja Papraća i Tišće i petorazredno Javor.

– Nadamo se da će biti što više prvačića svake školske godne, tome težimo – istakla je Šulićeva.

Osnovci u Šekovićima izveli su i priredbu povodom posjete predsjednika Srpske ovoj ustanovi prvog dana ove školske godine.

Očekuju se izjave Cvijanovićeve novinarima na kraju posjete ovoj školi.

Cvijanovićeva je prethodno razgovarala sa direktorom i vlasnikom firme “Milić pelet” Jelenkom Milićem, a u nastavku posjete Šekovićima trebalo da se sastane sa načelnikom opštine Miladinom Lazićem.

U opštini kažu da očekuje da će teme susreta biti dosadašnja, ali i buduća ulaganja u ovu opštinu.

Cvijanovićeva će danas posjetiti i opštinu Osmaci.

Autor: SRNA/Srpskainfo