U dosta dramatičnoj,ali i kvalitetnoj rukometnoj predstavi, RK Prijedor je zabilježio pobjedu na startu nove prvenstvene sezone.

Sportska dvorana Mladost u Prijedoru.Gledalaca:300.Sudije:Zdenko Božić i Borislav Slipac,oba iz Novog Travnika.Delegat:Alija Hasić(Tuzla).Sedmerci:RK Prijedor 3/1.RK Bpsna 3/2.Isključenja:RK Prijedor 10.min.RK Bosna 6.min.

RK PRIJEDOR: Topić (11.obrana- 1.sedmerac). Lukajić 4, Kecman, Stanić, Balaban, Kaurin 7, Bajić, Janković 2, M.Radaković, Jovanović 3, Mirković, Babić(5.odbrana-1.sedmerac), Savić 5, Miljuš i J.Radaković 3. Trener: Saša Babić.

BOSNA(S): Burić(10.odbrana-1.sedmerac), Džubzr, Sak.Omerović, Sad.Omerović, A.Balta, Zahirović, Šarenac 4, Alibegivić 3, Memić 3, Hrbat 2, Osmanhodžić 9, Hušić(5.odbrana), Travančić 3 i T.Balta. Trener: Adem Bašić.

U dosta dramatičnoj,ali i kvalitetnoj rukometnoj predstavi, RK Prijedor je zabilježio pobjedu na startu nove prvenstvene sezone. Gosti su dobro otvorili utakmicu i poveli sa 3:0,a domaćini prvi gol postižu tek u petoj minuti igre, a potom su pojačali tempo igre i u 11-oj minuti poravnali na 10:10. U tom periodu razigrali su se Aleksandar Kaurin, Srđan Savić i Boris Lukajić pa se na odmor otišlo kod 16:12 u korist Prijedora. U nastavku i Bosna uzvraća dobrom i efikasnom igrom i poravnavaju u 53-oj minuti na 22:22.

Nekoliko vežućih odbrana golmana Gojka Topića i njegovog zamjenika Bojana Babića ponovo se rezultat  mijenja u korist domaćih do konačnih 26:24. U ekipi Bosne posebno se istakao Amir Osmanhodžić i Goran Šarenac.

prijedor24h