Ličnost godine u izboru “Nezavisnih novina” je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Na manifestaciji “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja” proglašeni su i najbolji ministri u vladama Republike Srpske i Federacije BiH, ali i privrednici i druge značajne ličnosti.

Izrazivši zahvalnost Nezavisnim novinama na ovoj velikoj nagradi, Cvijanovićeva je istakla da je ovo priznanje i njoj i onima koji su u nju imali povjerenje.

“Ova godina je bila ključna i pokazala je da je Republika Srpska uveliko izašla iz krize, da može da se razvija, da ima stabilan budžet i ispunjava svoje obaveze, te da su neki problemi koji su je pratili godinama ostavljeni iza nas”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon dodjele priznanja.

Najbolji ministar u Vladi Republike Srpske prema izboru čitalaca “Nezavisnih novina” je ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić, a u Vladi Federacije BiH ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Za najboljeg ministra u Savjetu ministara izabran je Јosip Grubeša, ministar pravde.

Manifestacija - ličnost godine (Foto: RTRS)

Manifestacija – ličnost godine (Foto: RTRS)

Prilikom odluke o dodjeli pri­zna­nja za po­dvig go­di­ne, pod nazivom “Јelena Trikć – Majka Hrabrost”, uređivački kolegijum “Nezavisnih novina” je imao veoma mnogo kandidata. U konkurenciji najhumanijih dijela ove godine priznanje za podvig godine odlazi u Mrkonjić Grad, u ruke Petra Lakića, Vladimira Vidića i Mirka Galića.

RTRS