Planirano i ostvareno! Fudbaleri Rudar Prijedora sa teškog gostovanja u Janji protiv domaćeg Podrinja vratili su se sa cijelim plijenom. Izabranici trenera Igora Jankovića osvojili su sva tri boda pobjedom (2:0) i golovima Dine Kalesića u prvom i Nemanje Pekije u drugom poluvremenu.

-Iza nas je jako teška, ali uspješna utakmica u kojoj smo ostvarili prioritetni cilj. Pobjedili smo jako neugodno i kvalitetno Podrinje koje rijetko na svom terenu rivalima prepušta bodove. Svih 90 minuta bili smo bolji rival na terenu što se na kraju vidjelo i kroz rezultat. Čestitam mojim igračima na prikazanoj kvalitetnoj igri, borbenosti i ispunjenju plana, sve što smo se dogovorili ispoštovali su na terenu. Iz utakmice u utakmicu izgledamo i djelujemo sve bolje i kompaktnije, a naši tim biće sve čvršći kako bude prvenstvo odmicalo. Preskočili smo još jednu tešku prepreku, idemo dalje – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Ni u četvrtom susretu za bodove ove jeseni “rudari” sa Sane nisu primili gol, ponovo je golman Mirza Hamzabegović sačuvao svoju mrežu koja je netaknuta 360 minuta.

-To je naš dodatni kvalitet jer kada imate čvrstinu u defanzivi i ne dozvoljavate protivniku da vas ugrožava onda je jednostavnije igrati, i ostale linije tima imaju ogromno samopouzdanje i čvrstu vjeru u ono što radimo. Podrinje već treba da arhiviramo i okrenemo se duelu protiv Kozare koji će da bude isto tako težak i komplikovan – dodao je Janković koji je upravo s klupe gradiškog prvoligaša stigao u zeleno-crni tabor.

Pobjedu Prijedorčana u Janji ovjerio je kapiten Nemanja Pekija u 65. minutu.

-Nije bilo sve tako lako i jednostavno kao što rezultat pokazuje, ali smo dokazali da imamo možda i najkvalitetniji tim u Prvoj ligi Republike Srpske i da optimizam zasnivamo na realnim podlogama. Naš cilj je titula i povratak u Premijer ligu BiH i kako prvenstvo bude odmicalo djelovaćemo sve bolje i jače na terenu. Podrinje je pružilo jak otpor, ali nedovoljno čvrst da nas zaustavi. Važno je da pobjeđujemo i osvajamo bodove, sigurno gazimo ka krajnjem cilju – istakao je Nemanja Pekija.

prijedor24h